0
0

100 ایده برای رشد خلاقیت

4473 بازدید

آیا ما خلاق راده می‌شویم؟ خلاقیت ما را در طول زندگی تغییر نمی‌کند. بنابراین، اگر به طور فعال تمرین کنیم و انواع فعالیت‌هایی را انجام دهیم که خلاقیت و توسعه خلاق را ارتقا دهند، می‌توانیم به پرورش و توسعه خلاقیت خود ادامه دهیم. تحقیقات نشان می‌دهد که وقتی نوبت به خلاقیت می‌رسد، پرورش خلاقیت بیش از ژنتیک مهم است. هیچ کس غیر خلاق به دنیا نمی‌آید. همه ما می‌توانیم خلاقیت خود را از طریق فعالیت‌های خلاقانه و آموزش افزایش دهیم. مثلاً مطالعه کتاب ۱۰۰‌ایده برای رشد خلاقیت می‌تواند بسیار اثر‌گذار باشد.

چطور رشد خلاقیت را زنده نگه داریم؟

همه ما در معرض از دست دادن خلاقیت خود هستیم. عوامل مختلفی بر روی آن اثر گذارند. فشار بیرونی از سوی جامعه، والدین، کار یا موقعیت‌های بی‌شمار دیگر ممکن است باعث شود ما باور کنیم که خلاق نیستیم یا نباید باشیم. برای زنده نگه داشتن و رشد آن به تلاش مداوم نیاز داریم. یکی از راه‌های آن مطالعه منابع خوب آموزشی چون کتاب ۱۰۰‌ایده برای رشد خلاقیت است. در دوره‌های کودکی مغز به سرعت در حال رشد است. در نهایت از محیط اطراف خود یاد می‌گیرد، پرورش و حمایت از تفکر انتقادی و خلاق در دوره‌هایی که بیشترین تغییر را دارد بسیار مهم است. مثلاً در حدود سنین ۹ تا ۱۰ سالگی، بسیاری از کودکان نسبت به هنجار‌های اجتماعی حساس‌تر می‌شوند. کودکان در این سن کمتر تمایلی به انجام رفتار‌هایی دارند که آن‌ها را از گروه‌های دوستی خود، متمایز می‌کند. آن‌ها می‌خواهند در بین دوستان خود جایگاه خوبی کسب کنند.

ایده رشد خلاقیت

مطالعه کتاب 100 ایده برای رشد خلاقیت چه فایده ای دارد؟

در نتیجه، اغلب یاد می‌گیرند که انجام کار‌های متفاوت و «خلاقانه» خطرناک‌تر از انجام کار‌هایی است که دیگران انجام می‌دهند. معلمان و والدین نیز تأثیر زیادی دارند. تصور معلمان این است که از خلاقیت در کلاس‌های خود استقبال می‌کنند، درحالیکه اغلب خلاق‌ترین دانش‌آموزان را دوست ندارند و از ان‌ها حمایت نمی‌کنند. یکی از بهترین کار‌هایی که می‌توانید برای خود و فرزندانتان انجام دهید، ایجاد ذهنیت رشد خلاقیت است. مطالعه کتاب ۱۰۰‌ایده برای رشد خلاقیت یکی از راه‌هایی است که در این مسیر به شما کمک می‌کند.
روانشناس معروف روسی، لیوف ویگوتسکی می‌گوید: «بزرگ‌ترین پیشرفت‌ها از طریق بازی حاصل می‌شود» و «بازی زمینه‌ی خودانگیختگی و آزادی است. این نظریه با نظریه‌ی سو پالمر در کتاب ارزشمندش «دوران زهرآگین کودکی» وجه مشترک دارد، او اظهار می‌کند «بازی یک نماد است. بازی فعالیتی است که از تخیل کودک نشأت می‌گیرد و پیشینه‌ی ارزشمندی برای رشد خلاقیت و مهارت‌های حل مسأله در کودکان است».
این باور مسلم است که همه‌ی بچه‌ها خلاق متولد می‌شوند. جهانی که بسیار سریع‌تر از پیش، در حال تغییر است. در کل «یادگیری و آموختن» از مهارت‌های محوری در رشد خلاقیت کودکان و توانایی‌شان برای فکر کردن به خودشان است. این فرایندی است که باید در بطن تجربه‌ی بچه‌های قرار گیرد.

پیشنهاد می‌کنیم مقالات مرتبط با این موضوع را نیز مطالعه کنید.

کتاب خلاقیت با عروسک‌های نمایشی

یادگیری با انجام بازی

کتاب روابط معلم و دانش آموز

معرفی کتاب 100 ایده برای رشد خلاقیت

این کتاب شامل ۱۰۰ فعالیت و موضوعاتی است که سال‌های متمادی ذهن بشریت را به خود مشغول کرده است. به کودک کمک می‌کند تا راجع به این مباحث تفکر هدفمند، خلاقانه و سازمان یافته داشته باشد.
فعالیت‌های کتاب ۱۰۰‌ایده برای رشد خلاقیت خیلی راحت و در هر شرایطی قابل اجراست. پیشنهاد خوبی است برای سرگرم کردن هدفمند کودکان برای روز‌هایی که در خانه هستند می‌باشد.


موضوع کتاب 100 ایده برای رشد خلاقیت اثر استیون بوکت و وندی باکت، آموزش شیوه‌های پرورش‌اندیشه و رشد خلاّقیت است. این کتاب، با هدف شکوفا نمودن خلاّقیت در کودکان، شناخت توانایی‌های آن‌ها و تلاش برای تعلیم و تربیت تأثیرگذار تدوین شده است. نویسنده کتاب، صد فعّالیت، ‌ایده و پیشنهاد برای تشویق کودکان به سوی تفکّر هدفمند، خلاّقانه و سازمان یافته را تألیف کرده است. این فعالیت‌ها ذیل سه عنوان وسایل و مواد، گوش دادن به صدا‌ها و موزیک و تصورات، الفاظ و احساسات به والدین و مربّیان ارائه شده است.

100 ایده برای رشد خلاقیت
اثر استیون بوکت

و وندی باکت

در این پیشنهاد‌ها از مسائل ساده و روزمرّه‌ای همچون رنگ‌ها، ماسه‌های رنگی، آموزش بافندگی، قرینه‌سازی، تراشیدن شمع، نقّاشی با انگشت، کپی دستی، مجسّمه‌سازی با استفاده از کاغذ‌های مچاله شده، اختلاط رنگ‌ها، تمرین سکوت، بازی‌های شنیداری، بازی کف زدن، گوش دادن با چشمان. بسته، تغییر در قافیة اشعار، صدای حیوانات، ترکیب داستان و شعر، پانتومیم دسته جمعی، الهام از تلویزیون، شعرخوانی و عروسک خیمه‌شب‌بازی استفاده کرده است.

بازی دست زدن در 100 ایده برای رشد خلاقیت

بازی ساده دست زدن به بچه‌ها کمک می‌کند تا باریتم، سرعت و درجه صدا آشنا شوند. * با دست زدن شروع کنید. سپس آن را تغییر دهید: برای مثال ریتم آن را تندتر یا کندتر، بلندتر یا آرام‌تر کنید. از بچه‌ها بخواهید تا با شما کف بزنند. دست زدن را دوباره تغییر دهید و از بچه‌ها بخواهید تا از شما پیروی کنند. از یکی از آن‌ها بخواهید تا خودش نحوه دست زدن را تغییر دهد. بایداز بچه‌های دیگر بخواهید تا به او بپیوندند و از تغییرات کودک اول پیروی کنند. از دیگر بچه‌های گروه بخواهید تا به نوبت در شیوه کف زدن تغییر ایجاد کنند. در این راستا پیشگامان عرصه پژوهش اردویی را طراحی کرده است. نام این دوره حضوره کمپ موسیقی کودک نام دارد.
این روش کودکان را با مفاهیمی چون کوتاه‌تر و سریع‌تر، بلندتر و آرام‌تر، سنگین‌تر و سبک‌تر آشنا خواهد کرد. پیش زمینه‌ای است تا بچه‌ها هجا‌های تأکید شده و غیرتأکید شده زمان، وزن و موارد دیگر را در مدارسشان یادبگیرند.

منبع: https://www.theedadvocate.org/kids-are-born-creative-geniuses-but-the-education-system-destroys-imagination/

آیا این مطلب را می پسندید؟
https://mypap.ir/?p=3188
اشتراک گذاری:
واتساپتوییترفیسبوکپینترستلینکدین

نظرات

0 نظر در مورد 100 ایده برای رشد خلاقیت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.